We zijn begonnen met de World of Warcraft Shadowlands Pre-Patch

Je kent wellicht het gevoel na een avondje uit waar je teveel hebt gezopen en je beslist op dat moment dat je er klaar meer ben en dat nooit meer gaat doen. Vervolgens kom je er achter dat je jezelf voorgelogen heb en deze situatie weer gebeurt.

Dit is wat World of Warcraft voor mij is. Ik speel een expansie, op een bepaald punt ben ik er klaar mee en zeg ik mijn abonnement op en dat was dat. Voor een nutteloze reden hou ik altijd wel het nieuws in de gaten omtrent dit spel, waarom zou je dat doen als je toch klaar ben met het spel?

Dan kom je tot de realisatie dat het een spel is dat toch wel dicht bij je hart ligt. Wellicht dat je goede momenten heb beleefd en niet zomaar cold turkey kan stoppen want geef toe dit spel heeft geen einde en zijn die stop momenten eigenlijk pauzes.

Het is dus weer zover dat ik mijn abonnement heb vernieuwd want Pre-Patch. Ik zou je niet kunnen zeggen hoelang geleden het is dat ik heb gespeeld, maar kan je wel melden dat er weer een hoop is veranderd haha.

Vaak wat ik doe is een nieuwe karakter beginnen na een pauze, ik vind het moeilijk om een oude weer op te pakken die ergens middenin is gestopt. Meestal heb ik geen flauw idee meer waar ik toen mee bezig was. Aangezien we in Shadowlands een nieuwe level systeem krijgen was dit een super moment om dit te bekijken.

Voetjes nat maken.

Ik log in en natuurlijk kies ik een dag waar je een queue voor je neus krijgt en kun je wachten. Niet alleen werd ik terug verwelkomd door een wacht queue maar waren er nota bene ook login problemen. Goeie start dit! Na een poosje wachten en proberen kregen we het karakter scherm.

Na het klikken door de nieuwe opties bij het maken van je nieuwe karakter ( leuke toevoegingen voor customisation btw ) Krijg ik de keuze om te beginnen bij het originele beginpunt van de humans of ik kan beginnen bij Exile’s Reach ( lvl 1 – 10 ) ( de nieuwe start zone ).

Natuurlijk kies ik voor de nieuwe zone! Dit gedeelte is goed in elkaar gezet. In plaats van hier heb je, je poppetje “succes” word je netjes geholpen. Van standaard bewegen tot aanvallen. Van aanvallen tot een basis spel rotatie. Het is aanwezig! Ook heeft het beginstuk een eigen verhaal met een einde waar je naartoe werkt, dit was wel even smullen ook al was het basic. Wat ik echt helemaal super vond is dat het einde van dit stuk een kleine dungeon is, je gaat erin met ik dacht twee npc’s ( tank & healer ) + dan nog drie echte spelers en krijg je gelijk de dungeon ervaring.

Waarom kon ik niet kiezen welke expansie?

Je zou na level 10 moeten kunnen kiezen tussen de verschillende expansies van World of Warcraft. Alleen dit gedeelte heb ik nergens gezien. Ik kreeg het idee dat ik toch geduwd werd naar de content van Battle for Azeroth. Geen meldingen of speciale opties die ik kon kiezen om dit te veranderen, ik ben nog door Stormwind gelopen met de hoop van een melding maar helaas. Dan toch maar kiezen voor de BFA content.

Nu kwam ik er achter dat dit gedeelte ook nog wel in beta is en nog niet 100% goed werkt. Dit kan verklaren waarom ik het zo ervaren heb, hoop ik. Ook las ik ergens dat je hiervoor chromie moet zoeken en je hier die keuze krijgt. Als dat zo is had ik hier wel een melding van willen krijgen, maar dat zal dus voor de volgende karakter worden en als het inderdaad nog in beta is dan hoop ik wel dat dit gefixed wordt.

Mijn gedachtes over de nieuwe speler ervaring.

Buiten dat ik niet kon kiezen vind ik de ervaring die ze neer willen zetten voor nieuwe spelers super! Je wordt niet gelijk losgelaten en leggen ze toch op een simpele duidelijk manier bepaalde onderdelen uit. Wel denk ik als je het een keer gezien heb je gewoon richting de standaard level plek kan gaan, alleen weet ik niet of je dan nog kan kiezen als je op level 10 komt. Dit moet nog blijken!

Heb jij deze nieuwe starting zone al gespeeld, zo ja, laat weten in de comments wat je ervan vond.