Trading Card Game genre zo veranderd?

Na mijn ochtend ritueel ( eten, koffietje en een wc bezoek ) zat ik te wachten tot wat kennissen langs kwamen om het huis klaar te maken voor mijn vrouw haar babyshower. Aangezien dit voornamelijk is gericht op vrouwen zat ik te denken, wat ik ging doen vandaag?

Het was even geleden dus kwam ik tot de conclusie, laat ik weer eens vragen of mijn TCG partner zin heeft om wat potjes te kaarten. Het was lang geleden en als je er eenmaal inzit is de dag ook zo voorbij.

Op het moment zijn we aan het kijken of de TCG Flesh and Blood iets is om ons in te verdiepen, na ons Dragon Ball Super Card Game avontuur. Natuurlijk was het ook nog veel uitzoekwerk voor hoe het spel te spelen en ineens krijgen we een reality check die er voor zorgde dat we gingen twijfelen over het spel.

Tijdens het spelen viel het ons op dat we constant hetzelfde deden, elke ronde. Dus we stopte met spelen en hebben het potje niet afgemaakt, toen kwam de twijfel. Is dit het spel? Ligt het aan ons? Zijn het te kaarten in de starter deck? Hoe kan het dat de handelingen die we deden voornamelijk hetzelfde was?

Dit brengt ons terug naar de oude Dragon Ball Z CCG waar de enige restricties die je had waren namekian/saiyan, tokui-waza kleuren en hero/villain kaarten. Niks restricties van, je hebt deze kaart nodig om dit met een andere kaart te gebruiken of je character moet blauw haar hebben en uit die specifieke era komen.

Het is tot nu toe altijd een probleem geweest waar we tegenaan liepen. Alleen deze keer eindigde het met de vraag “Oke wat willen we dan wel?” Helaas is deze vraag nog steeds niet duidelijk beantwoord en zullen we dus verder moeten zoeken tot we ergens belanden.

We hebben besloten dus om Flesh and Blood TCG dan ook eventjes te laten rusten. Deze maand zal het officieel uitkomen in Europa en gaan we dan het spel nog eens onderhanden nemen als er ook meer animo is in Nederland.

Tot die tijd Magic: The Gathering. Wij zijn vaak op zoek naar iets wat niet iedereen doet, waarom? Geen idee en waarom niet gewoon het spel pakken dat zich al die jaren al bewezen heeft? We hebben besloten om MTG nog eens op te pakken maar dan te beginnen met Arena voordat we er een bak geld tegenaan gaan gooien om onze voetjes een beetje nat te krijgen.

We hebben goede hoop dat we hier wellicht een thuis kunnen vinden zonder de frustraties van de andere TCG’s op het moment. Of dit zo zal uitpakken heb ik nu nog geen antwoord op, maar ik hou jullie op de hoogte!