Flesh and Blood Trading Card Game – Wat missen we?

In een vorige bericht heb ik gezegd dat we vastliepen op Flesh and Blood en we onze twijfels hadden over deze trading card game. Maar tot nu toe houd dat bericht mij nog elke dag bezig en ik kan me niet voorstellen dat, dat het spel is. We zien iets over het hoofd maar wat?

Tot nu toe zit ik elke dag artikelen te lezen en filmpjes te kijken over deckbuilding. Ik snap nu wel dat elke hero in Flesh and Blood zijn eigen tactiek heeft en eigenlijk het customizen in de nuances zit van alles eromheen, dus kun je denken aan wapens, equipments en de generic kaarten. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan Guardian, deze class wilt harde klappen uitdelen en Warrior wat ik ervan gezien heb wil zoveel mogelijk aanvallen met het wapen.

Met dit in het achterhoofd en de kennis van het aantal kaarten die ik op het moment heb, zal ik toch moeten kijken naar een andere speel format aangezien, ik niet de lading kaarten heb om een standard constructed deck te bouwen/spelen en dat het ook leuk is. 

Hier komt Blitz

Waar ik op het moment dus aan zit te denken in de format Blitz. Maar wat is Blitz? In het kort is de speeltijd van een potje blitz veel minder. Standard staat namelijk voor 30 – 50 min en de verwachting van een potje Blitz is 10 – 30 min. Snelle games ben ik helemaal voor! Dat is dus al een +1.

Hoe komt het dan dat deze potjes sneller zijn? Nou, dit heeft dus te maken met het deck dat je kan bouwen. De eisen van een Blitz deck zijn: 

  • 40 card deck ( no more, no less )
  • 11 inventory slots ( weapons and equipment  )
  • 1 young hero card
  • 2 copies of each unique card allowed

Bron: Introducing Blitz
Bron: Blitz

Tijd om een Blitz deck te bouwen

Zoals je hierboven kan lezen zijn er een paar aanpassingen die gedaan moeten worden en zitten er dan ook wel bijzondere keuzes tussen.

Om te beginnen gebruiken we dus een young hero. Je vermoeden klopt waarschijnlijk en in FABTCG heb je dus een jongere en volwassen versie van een hero. Tot nu toe wat ik gezien heb is het enige verschil het aantal levenspunten. Een young hero heeft 20 levenspunten en een volwassen hero heeft er 40.

Classic constructed heeft een deck size van 1 hero + 80 kaarten inclusief wapens en equipment. Hier zie je dus al een verschil dat in blitz een deck 40 kaarten is exclusief wapens en equipment want deze zijn nu geplaatst in de inventory slots.

Waar je in Classic constructed dus een soort van sideboard heb met je normale kaarten heb je dit in Blitz niet. In Blitz kun je dus alleen schuiven met equipment en wapens voor dat een match begint. Interessant idee dat je effe armour wisselt per gevecht.

Het laatste belangrijke verschil is dat je in Classic constructed 3 kopieën van een unieke kaart kan hebben en in Blitz dus maar 2.

Ik heb goede hoop in deze format en ga ik dus beginnen met het ombouwen van mijn huidige Guardian en Warrior starter decks naar Blitz decks en zal jullie natuurlijk ook op de hoogte houden hiervan!

Hebben je zelf al een potje Blitz gedaan? Zoja, laat even weten wat je ervan vond in de comments.